Pečené zemiaky s cesnakom a avokádom

Loading...
(4 / 5)

Avokádo sa na slovenský trh dostalo len pred pár rokmi, no je veľmi obľúbené najmä v studenej kuchyni. Najčastejšie sa avokádo používa ako hlavná prísada na prípravu avokádovej pomazánky-guacamoleV tomto recepte použijeme avokádo na vynikajúcu mierne pikantnú omáčku. Ak stále neviete, čo pripravíte na večeru, tento recept je rozhodne dobrou voľbou.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Cookie and Kate (@cookieandkate) on

Budeme potrebovať:

  • 700 g zemiakov
  • 1 lyžička granulovaného cesnaku
  • čierne korenie
  • 2 strúčiky cesnaku
  • petržlenovú vňaťku
  • 50 ml olivového oleja
  • morskú soľ
  • 1 avokádo
  • polovicu lyžičky citrónovej šťavy

Postup:

  • Začnite prípravou zemiakov. Poriadne ich umyte a nechajte ich variť v slanej vode pokým nebudú úplne hotové. Dôležité je, aby ste zemiaky nechali v šupke, pokiaľ samozrejme máte mladé zemiaky. Hotové zemiaky nechajte vychladnúť.
  • Keď budú zemiaky hotové, pripravte si avokádovú omáčku. Avokádo očistite a dužinu vložte do mixéra spolu s cesnakom, citrónovou šťavou, morskou soľou a čiernym korením. Nakoniec to hotovej zmesi pridajte olivový olej.
  • Vychladnuté zemiaky poukladajte na plech, popučte ich a posypte sušeným cesnakom. Zľahka ich pred pečením ešte polejte olivovým olejom. Zemiaky pečte pri teplote 200 stupňov cca 20 minút. Keď budú zemiaky upečené, posypte ich petržlenovou vňaťou a polejte pripravenou omáčkou. Dobrú chuť.

Chutil ti tento recept?

komentárov

x