Pečená mrkva s medom a čili

(1 / 5)

Mrkva je vynikajúcim zdrojom betakaroténu, ktorý je pre naše telo dôležitý. Zároveň obsahuje mnoho vitamínov a minerálnych látok, aminokyselín a mastných kyselín, bez ktorých by náš organizmus len ťažko fungoval. Ak ju veľmi nemusíte čerstvú, stačí ju ošúpať, nakrájať a zaliať marinádou. V rúre sa upečie za 20 minút a chutí famózne.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Mary Cressler (Vindulge) (@vindulge) on

Na pečenú mrkvu budeme potrebovať:

  • 500 gramov mrkvy
  • polovicu citróna
  • 2 strúčiky cesnaku
  • soľ a korenie
  • koriander
  • čili
  • 1 PL medu
  • 2 Pl olivového oleja

Postup:

  • Mrkvu si najskôr ošúpeme a nakrájame na menšie kúsky. Nemusia to byť kolieska, stačí kratšie tyčinky. Ja osobne preferujem hrubšie a väčšie kúsky, pretože po 20 minútovom pečení je mrkva vo vnútri ešte stále chrumkavá, no veľmi chutná.
  • V miske si zmiešame všetky ostatné suroviny. Čierne korenie pomelieme v mažiari, rovnako aj polovicu čili papričky. Koriander nasekáme, ideálny je čerstvý. Kto ho nemá rád, nech pridá talianske bylinky, napríklad bazalku. Med ešte nepridávame.
  • Zálievku vylejeme na mrkvu a premiešame. Až na záver pridáme med, premiešame a mrkvu vysypeme na plech. Pečieme pri 190 stupňoch asi 20 minút. Podávame napríklad s hummusom. Dobrú chuť.

Lucia M.

Chutil ti tento recept?

komentárov

x