Pečené plnené zemiaky

Loading...
(4 / 5)

Nebaví vás už k mäsu dookola pripravovať pečené, varené, či pučené zemiaky? Hľadáte niečo, čo bude trochu netradičné, no použijete domáce suroviny, ktoré máte hneď po ruke? Tento recept na zapečené plnené zemiaky to spĺňa na 100%. Pripravte si ich dnes večer namiesto suchej večere. Neodolá im nikto!

Budeme potrebovať:

  • 5 veľkých zemiakov
  • 150 gramov feta syru
  • 100 gramov slaniny
  • 1 hrsť baby špenátu
  • soľ a korenie
  • 1 vajíčko
  • strúhaná mozzarella

Postup:

  • Zemiaky si umyjeme, nešúpeme ich a predvaríme si ich do takmer mäkka. Prekoríme ich na polovicu a vydlabeme. Vnútro zemiakov si v miske zmiešame so soľou a korením, pridáme feta syr a opraženú slaninku nakrájanú nadrobno.
  • Pridáme aj špenát a kto chce, môže pridať aj cibuľku. Pridáme vajíčko, rozmiešame a touto hmotou naplníme zemiaky. Posypeme mozzarellou a pečieme pri 200 stupňoch, pokiaľ nie sú svetlohnedé na povrchu. Podávame napríklad s kyslou smotanou. Dobrú chuť.

Lucia M.

Chutil ti tento recept?

komentárov

x