Nakladaný hermelín

Loading...
(0 / 5)

Nakladaný hermelín nájdete takmer v každom pohostinstve a najviac si na ňom pochutíte práve keď si ho dáte k pivu alebo bielemu vínu. Ak si chcete túto dobrotu pripraviť aj doma, máme pre vás originálny odskúšaný recept. Dokonalá súhra chutí a malý tip na záver, ktorý vás iste poteší.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by lubime_jest (@lubime_jest) on

Na nakladaný hermelín budeme potrebovať:

  • 4 ks hermelínu
  • čerstvé bylinky
  • vlašské orechy
  • čili papričky
  • mletá paprika
  • cibuľa
  • cesnak
  • čierne celé korenie
  • bobkový list
  • olivový olej
  • slnečnicový olej

Postup:

  • Hermelín si priečne prerežeme a potrieme domácou bylinkovou zmesou. Rôzne bylinky ako napríklad koriander, bazalku, oregano a tymián si v mažiari podrvíme s trochou olivového oleja a pridáme aj jeden alebo dva vlašské orechy, pokojne aj mleté čili. Hermelíny dobre natrieme a skvelý tip je vložiť ich do sklenenej zapekacej misy. Ak ju nemáte, pokojne zvoľte aj zaváraninové poháre.
  • Cibuľu si nakrájame, rovnako aj cesnak a poprekladáme ich pomedzi syr spolu s čili papričkami. Pridať môžete akékoľvek suroviny, ktoré máte radi, pretože fantázii sa medze nekladú. Niekto dáva aj baranie rohy, prípadne olivy.
  • Na záver pridáme aj bobkový list a niekoľko guľôčok čierneho korenia. Nakoniec zmiešame olivový a slnečnicový olej a syr zalejeme. Ak robíme v mise, prikryjeme, ak robíme do pohárov, tak len klasicky uzavrieme. Syr necháme marinovať v náleve aspoň týždeň a môžeme podávať spolu s pečivom. Dobrú chuť.

TIP: Skvelým tipom je, ak nakladaný hermelín rozmixujete s troškou oleja a pripraviť si tak môžete vynikajúcu nátierku na topinky. Olej, ktorý do nakladania použijete nevyhadzujte, stačí ho prefiltrovať napríklad cez sitko alebo gázu a môžete ho opakovane použiť.

Lucia M., zdroj titulnej fotky: Instagram

Komentovať

Chutil ti tento recept?

komentárov

x