Zapekané mäsové guľky v paradajkovej omáčke

Loading...
(0 / 5)

Počas sviatkov máme všetkého dostatok. Prídu však aj dni, kedy sme so šalátu prejedení a rybu alebo rezne už nechceme ani vidieť. Vtedy vás môže zachrániť tento recept, ktorý si môžete urobiť aj v predstihu a mať ho ako železnú zásobu v mrazničke. Potom stačí len ohriať a obed je na svete. Fantastické mäsové guľky v paradajkovej omáčke.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Žofia Szabo (@zabjatko) on

Na Mäsové guľky v paradajkovej omáčke budeme potrebovať:

  • 1 kg mletého mäsa
  • 200 gramov predvarenej ryže
  • 1 cibuľa
  • cesnak
  • soľ a korenie
  • 2 vajíčka
  • 500 gramov paradajkového pyré
  • trochu hladkej múky
  • trochu masla
  • zemiaky

Postup:

  • V miske si zmiešame mleté mäso s ryžou, pridáme nadrobno nasekanú cibuľku a pretlačený cesnak. Osolíme, okoreníme a s 2 vajciami premiešame. Rukami vyformujeme guľky a naukladáme ich na zapekaciu misu.
  • V hrnci si urobíme zápražku z masla a múky, pridáme pyré, trošku vody, dochutíme a povaríme. Omáčkou zalejeme guľky a dáme ich piecť na 30 minút pri teplote 200 stupňov. Podávame so zemiakmi alebo knedľou. Dobrú chuť.

Lucia M.

Komentovať

Chutil ti tento recept?

komentárov

x