Paradajková pikantná zmes

(3 / 5)

Kečup je omáčka, bez ktorej si mnoho ľudí už nevie predstaviť jesť svoje obľúbené jedlá. Dá sa použiť doslova skoro ku každému slanému jedlu. Či je pikantný, či sladký je jednoducho najlepší! Ak nechcete ten z obchodu, potom ho budete musieť pracne variť doma. Nie však s týmto jednoduchým receptom. Pri tomto recepte ale musíme podotknúť, že sa nejedná o kečup ako taký. Je to skôr pikantná korenistá paradajková omáčka, ktorá vynikajúco dopĺňa hlavné jedlá, mäso a syry.

Budeme potrebovať:

700 g paradajok

3 polievkové lyžice jablčného octu

čierne korenie

4 polievkové lyžice cukru

oregano

1 paradajkový pretlak (pyré)

soľ

1 ks čili papričky (ak máte malé deti, čili vynechajte)

tymián

Postup:

Začnite tým, že paradajky dáte na 2 minúty do vriacej vody. Po dvoch minútach ich dajte do ľadovej vody a následne ošúpte. Nakrájajte ich a dajte na panvicu. Pridajte pretlak, čili a premiešajte. Priveďte do varu, následne znížte teplotu a varte 1,5-2 hodiny. Pridajte soľ, cukor, korenie a nalejte ocot. Varte 5-7 minút, nalejte kečup do pohárov a zasterilizujte. Pre lepšiu chuť odstráňte semienka z čili, prípadne prepasírujte cez sitko.

Gabriela

Chutil ti tento recept?

komentárov

x