Kura na čínsky spôsob

Loading...
(4.3 / 5)

Kura na čínsky spôsob je geniálny tip, ako pripraviť najbližšie kuracie prsia, ktoré máte v chladničke. Toto jedlo si nemusíte dať len v reštauráciách a fastfoodoch. Keď ho navaríte doma, bude zdravšie a chutnejšie a bude na úrovni. Zázvorová omáčka dodáva jedlu šmrnc a chutný pór zase bohatosť. Poďme na to.

Na čínske kura budeme potrebovať:

  • 1 kilogram kuracích pŕs
  • 1 pór
  • 5 strúčikov cesnaku
  • 50 ml sójovej omáčky
  • 50 ml ryžového octu
  • 4 PL strúhaného zázvoru
  • olej
  • soľ a korenie

Postup:

  • Kuracie prsia si očistíme a nakrájame na väčšie kúsky, no menšie ako sú klasické rezne. Pór taktiež nakrájame na tenké kolieska a zázvor ošúpeme a nastrúhame. Cesnak nemusíte pretláčať, stačí, keď ho nakrájate na tenké plátky.
  • Na panvicu si dáme trošku oleja a sprudka orestujeme kuracie mäso. Ak chcete, obaľte ho najskôr v jemnej vrstve múky, aby bolo chrumkavejšie. Potom pridáme k mäsu ryžový ocot, pór a cesnak. Restujeme asi 7 minút.
  • Následne pridávame zázvor a sójovú omáčku. Povaríme, kým nie je pór aj mäso mäkké. Na záver dochutíme korením a soľou. Odstavíme a podávame s ryžou. Ak chcete, do receptu pridajte čili. Dobrú chuť.

Chutil ti tento recept?

komentárov

x