Univerzálna paradajková omáčka

Loading...
(3.3 / 5)

Univerzálna paradajková omáčka je vhodná na cestoviny, do polievok či rôznych omáčok. Pripravte si ju už dnes a vydrží vám až do zimy. Tento skvelý recept pripravujeme doma už pár rokov a vždy keď neviem, čo variť, vytiahnem jeden pohár a spravím k omáčke cestoviny alebo v nej udusím mäso. Vynikajúce!

Budeme potrebovať:

1 kilogram lúpaných paradajok v konzerve (môžu byť aj čerstvé)

jednu strednú cibuľu

cesnak podľa chuti, ja dávam aj 5 hlavičiek

soľ, korenie

bazalka

olivový olej

Postup:

Cibuľu a cesnak si nakrájame na drobno a speníme v hrnci na oleji. Pridáme bazalku, soľ a korenie. Chvíľu podusíme a pridáme paradajky. Ak budete pracovať s čertvými paradajkami, ja ich najskôr sparím a odstránim šupku, nakrájam a pridávam do hrnca. Celú zmes môžeme trochu podliať vodou a dusíme pár minút, kým nám omáčka nezačne hustnúť. Teraz máme dve možnosti.

Buď zmes nalejeme do zaváraninových pohárov, na vrch prilejeme asi pol centimetrovú vrstvu olivového oleja a poháre dáme do chladničky, kde vydržia pomerne dlho, prípadne do mrazničky. Omáčku si však môžete dať do sterilizovaných pohárov, zaviečkovať a uložiť do komory. Takto zavarená omáčka vydrží pokojne aj rok. Dobrú chuť.

(Lucia M.)

Náš tip:

  • Do omáčky pokojne pridajte to, čo máte radi. Oregano, bazalka alebo iné koreniny dodajú omáčke skvelú chuť.

Chutil ti tento recept?

komentárov

x