Tradičná česká kulajda

Loading...
(0 / 5)

Mnohí z nás milujú českú kuchyňu. Tradičná sviečková na smotane či vepřo, knedlo, zelo sme si proste zamilovali. Poznáte však polievku kulajdu? Tá sa taktiež teší veľkej obľube.

Na tradičnú českú kulajdu budeme potrebovať

  • 2 PL masla
  • 2 PL hladkej múky
  • pollitra vývaru
  • 4 väčšie zemiaky
  • dve hrste lišok
  • bobkový list
  • nové korenie
  • rasca
  • soľ
  • korenie
  • 40 % smotana
  • kôpor
  • ocot
  • cukor

Tradičnú českú kulajdu si pripravíme nasledovne

  • Na rozpustené maslo pridáme múku. Zalejeme vývarom.
  • Potom pridáme nakrájané zemiaky spolu s hríbami. Pridáme bobkový list, nové korenie, rascu, soľ a korenie podľa chuti.
  • Keď sú zemiaky skoro mäkké, pridáme smotanu a varíme. Nakoniec pridáme čerstvý nasekaný kôpor a na dochutenie cukor a ocot.
  • Môžeme pridať aj stratené vajce, ktoré ku kulajde patrí.

Chutil ti tento recept?

komentárov

x