Ramen polievka

Loading...
(0 / 5)

Ramen polievka je nielen symbolom japonskej kuchyne, ale je veľmi populárna v Európe a aj na Slovensku. Ideálna je nielen na chladné dni, ale úplne kedykoľvek. Vedeli ste o tom, že si ramen môžete pripraviť aj doma? Vyskúšajte ju podľa receptu, ktorý možno pôsobí komplikovane, ale v skutočnosti nie je až taký ťažký.

Na ramen polievku budeme potrebovať

  • 4 šálky vývaru (kurací, hovädzí alebo zeleninový)
  • 200 g uvarených ramen rezancov
  • 2 PL sójovej omáčky
  • 1 PL rybacej omáčky
  • 1 PL sezamového oleja
  • 2 strúčiky cesnaku (nasekaného)
  • 1 kúsok nasekaného zázvoru
  • 1 malá cibuľa
  • 1 hrnček šampiňónov
  • 2 vajcia
  • 2 póry (nasekané na kolieska)
  • pražené vodoriasy na ozdobu (nemusí byť)
  • jarná cibuľka na ozdobu (nemusí byť)

Ramen polievku si pripravíme nasledovne

  • V hrnci zohrejeme vývar a necháme ho na miernom ohni, aby bol teplý.
  • Uvaríme ramen rezance podľa pokynov na obale. Uvarené ich odkvapkáme a opláchneme studenou vodou.
  • Zohrejeme si sezamový olej. Pridáme nasekaný cesnak, zázvor a nakrájanú cibuľu. Pečieme do zlata. Potom pridáme šampiňóny a pór nakrájaný na kolieska. Restujejeme, kým nezmäkne.
  • Následne pridáme vývar do panvice, sójovú a rybaciu omáčku. Poriadne premiešame a necháme variť asi 5-7 minút na miernom ohni.
  • Uvaríme si vajcia, keď začnú vrieť, odstopneme si asi 6-7 minút.
  • Potom si do misiek dáme najprv ramen rezance, zalejeme vývarom a navrch položíme vajcia. Môžeme ozdobiť jarnou cibuľkou či vodoriasou.

Chutil ti tento recept?

komentárov

x