Ramen polievka je nielen symbolom japonskej kuchyne, ale je veľmi populárna v Európe a aj na Slovensku. Ideálna je nielen na chladné dni, ale úplne kedykoľvek. Vedeli ste o tom, že si ramen môžete pripraviť aj doma? Vyskúšajte ju podľa receptu, ktorý možno pôsobí komplikovane, ale v skutočnosti nie je až taký ťažký.
Na ramen polievku budeme potrebovať
- 4 šálky vývaru (kurací, hovädzí alebo zeleninový)
- 200 g uvarených ramen rezancov
- 2 PL sójovej omáčky
- 1 PL rybacej omáčky
- 1 PL sezamového oleja
- 2 strúčiky cesnaku (nasekaného)
- 1 kúsok nasekaného zázvoru
- 1 malá cibuľa
- 1 hrnček šampiňónov
- 2 vajcia
- 2 póry (nasekané na kolieska)
- pražené vodoriasy na ozdobu (nemusí byť)
- jarná cibuľka na ozdobu (nemusí byť)
Ramen polievku si pripravíme nasledovne
- V hrnci zohrejeme vývar a necháme ho na miernom ohni, aby bol teplý.
- Uvaríme ramen rezance podľa pokynov na obale. Uvarené ich odkvapkáme a opláchneme studenou vodou.
- Zohrejeme si sezamový olej. Pridáme nasekaný cesnak, zázvor a nakrájanú cibuľu. Pečieme do zlata. Potom pridáme šampiňóny a pór nakrájaný na kolieska. Restujejeme, kým nezmäkne.
- Následne pridáme vývar do panvice, sójovú a rybaciu omáčku. Poriadne premiešame a necháme variť asi 5-7 minút na miernom ohni.
- Uvaríme si vajcia, keď začnú vrieť, odstopneme si asi 6-7 minút.
- Potom si do misiek dáme najprv ramen rezance, zalejeme vývarom a navrch položíme vajcia. Môžeme ozdobiť jarnou cibuľkou či vodoriasou.