Sezóna sliviek je v plnom prúde a čoskoro bude končiť. Zo sliviek je možné napiecť veľa druhov koláčov, či uvariť výborný lekvár. Je to naozaj všestranné ovocie, ktoré môžete použiť aj na dochutenie pri slaných mäsitých jedlách. My vám prinášame recept na úžasný domáci slivkový džem s orechmi.
2 kg sliviek
400 g vlašských orechov
1 pohár vody
1,5 kg cukru
1-2 lyžičky škorice
Očistite slivky a zbavte ich kôstky. Pridajte orechy a opražte ich v hrnci. Pridajte cukor, vodu, škoricu a varte ma väčšom ohni. Po zovretí znížte oheň na minimum, varte 20 minút a priebežne odoberajte penu. Varte pokým slivky nebudú mäkké. Hotový džem nalejte do pohárov a zasterilizujte.
Gabriela, sovkusom