Domáci maďarský chlieb

Loading...
(3.7 / 5)

Milujete maďarský chlieb, ktorý ľudovo nazývame aj vatový pre jeho štruktúru? Tak potom si ho pripravte aj doma a neplaťte zaň veľa peňazí v potravinách a pekárňach. Takýchto chlebík nie je vôbec náročný a zvládne ho každá šikovnejšia gazdinka.

Na domáci maďarský chlieb budete potrebovať:

500g polohrubej múky

1 ČL kryštálového cukru

1 ČL soli

260ml vlažnej vody

7g sušených kvasníc

40g masla

1 vajce

1-2 PL mlieka

Postup prípravy:

V miske si zmiešajte preosiatu múku, soľ, cukor a kvasnice, zamiešajte a pridajte vlažnú vodu a maslo. Potom nechajte cesto vypracovať kuchynským robotom asi 15 minút vkuse. Cesto môžete miesiť aj ručne, ale bude to trvať oveľa dlhšie, ak má byť jemné a nadýchané. Hotové cesto umiestnite na plech alebo dajte do formy na chleba. Zakryte cesto utierkou a nechajte podkysnúť asi 50 minút. Pre pečením ho potrite mliekom a rozšľahaným vajíčkom, aby vznikla chrumkavá kôrka. Pečte v rúre vyhriatej na 180 stupňov zhruba 40-45 minút.

zdroj titulnej fotky: pixabay, bidista.com (M)

Chutil ti tento recept?

komentárov

x