Hrnčekové žemle upečené za 20 minút

Loading...
(4 / 5)

Skvelý recept na cesnakové žemle, ktoré budú upečené za 20 minút! Teraz, keď nechcete veľmi navštevovať obchody bude tento recept naozaj skvelým pomocníkom. Ak chcete, podľa tohto receptu upečiete aj celý bochník, no deti možno ocenia žemličky o trochu viac. Chutiť budú rovnako.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Monika K. (@moncika7) on

Na žemle budeme potrebovať:

  • 1 vajce
  • 3 hrnčeky hladkej múky
  • 1 hrnček vody
  • 3 PL oleja
  • 10 gramov droždia
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 1 PL cukru
  • soľ
  • trošku masla s bylinkami a pretlačeným cesnakom

Postup:

  • V miske si najjskôr zmiešame droždie, cukor a trošku vlažnej vody. Urobíme kvások, necháme ho odležať a následne primiešame všetky ostatné suroviny a vymiesime cesto. Necháme ho dobre vykysnúť pri izbovej teplote.
  • Cesto vyvaľkáme a vytvoríme z neho malé žemle. Každú potrieme roztopeným maslom, cesnakom a bylinkami a naukladáme na plech vedľa seba. Žemle by mali byť o veľkosti malého jablka. Pečieme pri teplote 180 stupňov asi 20 minút. Dobrú chuť.

Lucia M. (foto: Marek H.-Facebook)

Komentovať

Chutil ti tento recept?

komentárov

x