Cibuľový chlieb

(3.3 / 5)

Chlieb je potravina, ktorú má na stole asi každý. Vždy tvorí základ nášho nákupného zoznamu. Čo tak si ho pripraviť doma? A nie je to len taký obyčajný chlebík. Je to cibuľový chlieb, ktorý budete milovať a tá vôňa je jednoducho úžasná. Jediné negatívum je, že musíte počkať, kým úplne nevychladne, čo je, povedzme si na rovinu, niekedy ťažké.

cibulovychlieb1
homecookingadventure.com

Budete potrebovať:

1 veľká cibuľa, nakrájaná na tenké plátky

1 zväzok zelenej cibuľky

2 lyžice olivového oleja

soľ

Cesto

4 šálky (500 g) múka

1 lyžička (5 g) soli

25 g čerstvého droždia

1 zväzok zelenej cibuľky (jemne nasekaná)

320 ml teplej vody

skaramelizovaná cibuľka

Postup:

V panvici ohrejeme olej na strednom plameni. Pridáme cibuľu a varíme domäkka. Dochutíme soľou a necháme vychladnúť. Vo veľkej miske si zmiešame múku so zelenou cibuľkou a droždie zmiešame so soľou a 80 ml vody. Po premiešaní všetkých ingrediencií pridáme zvyšok vody a po ďalšom premiešaní pridáme karamelizovanú cibuľku z panvice.

Cesto miešame až kým sa neodliepa od stien misky. Zakryjeme ho utierkou a necháme asi jednu hodinu odpočívať v teple. Na pomúčenej doske vytvarujeme bochník. Vložíme ho do plechu s rozmermi najlepšie 15 x 25 a necháme kysnúť ďalších 30 minút.

cibulovychlieb2
homecookingadventure.com

Bochník posypeme soľou a cibuľou podľa chuti. Rúru predhrejeme na 240 stupňov Celzia a na spodnú časť rúry dáme plech s vodou, aby sa mohla počas pečenia vyparovať. Pečieme 15 minút a po 15 minútach odstránime plech s vodou. Znížime teplotu na 230 stupňov a pečieme ďalších 15 minút. Pred rezaním je potrebné nechať chlieb úplne vychladnúť. Dobrú chuť.

K receptu pripájam aj video, ktoré vám ukáže, ako na to.

zdroj: babskeveci.sk (Lucia M.), homecookingadventure.com

Chutil ti tento recept?

komentárov


@receptik.sk na Instagrame

Načítať viac..
x