Pagáče s medvedím cesnakom

Loading...
(0 / 5)

Sezóna medvedieho cesnaku je v plnom prúde. Ak vám už dochádzajú nápady, niekedy je fajn, keď sa inšpirujete receptami, ktoré nájdete na sociálnych sieťach či v televíznych reláciách. Garantujeme vám, že ak si niečo zamilujete, tak pagáče s medvedím cesnakom.

Na pagáče s medvedím cesnakom budeme potrebovať

  • 250 gramov masla
  • 250 gramov tvarohu
  • 250 gramov hladkej múky
  • 1 KL soli
  • vajíčko

Na pesto

Pagáče s medvedím cesnakom si pripravíme nasledovne

  • Z masla, tvarohu, múky a soli si vypracujeme cesto, ktoré dáme do fólie a odložíme do chladničky.
  • Medzitým si pripravíme pesto, kedy na pastu rozmixujeme medvedí cesnak a olivový olej.
  • Potom si cesto rozvaľkáme do obdĺžnikového tvaru a potrieme ho pestom. Preložíme do dovnútra, otočíme a znovu rozvaľkáme. Tento postup opakujeme minimálne štyrikrát.
  • Keď už je rozvaľkané, môžeme vykrajovať.
  • Pagáče potrieme vajíčkom a pečieme asi 25 minút na 200 stupňov.

Chutil ti tento recept?

komentárov

x