Domáce kaiserky upečené za 10 minút

Loading...
(3.8 / 5)

Nedávno sme vám priniesli recepty na skvelý HOP_ŠUP chlebík a domáce rožky. ďalšie obľúbené pečivo, ktoré ide v obchode na dračku sú kaiserky. Môžete ich urobiť s rôznymi semienkami, no napríklad aj s makom. Trochu môžu pripomínať americké „bagels“, no v strede nemajú dieru a preto sú praktickejšie na jedenie. Máte radi kaiserky? Pripravte si ich spolu s nami.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Martina Horková (@maho_martina_horkova) on

Na Kaiserky budeme potrebovať:

  • 250 gramov hladkej múky
  • 250 gramov polohrubej múky
  • 30 gramov droždia
  • 1 PL cukru
  • 1 dcl mlieka
  • 1 PL majonézy
  • 2 PL kyslej smotany
  • 1 ČL soli
  • 1/2 dcl oleja
  • 1 PL masla
  • minerálka podľa potreby

Postup:

  • Najskôr si pripravíme kvások. Zmiešame vlažné mlieko, cukor a droždie. Ten potom primiešame k ostatným surovinám a zarobíme cesto. Musí byť hustejšie, podobne ako na buchty. Ak je potreba, do cesta pridáme minerálku.
  • Vykysnuté cesto rozdelíme na bochníčky, necháme ich podkysnúť a môžeme na vrch nožom urobiť nejaký tvar, napríklad mriežku. Bochníky potrieme žĺtkom a posypeme semiačkami. Pečieme ich pri teplote 200 stupňov asi 10 minút. Dobrú chuť.

Lucia M.

Komentovať

Chutil ti tento recept?

komentárov

x