Tatárska omáčka z varených vajec

(4 / 5)

Skúšali ste už niekedy recept na domácu tatársku omáčku? Ak dávate prednosť tej kupovanej, možno práve vďaka tomuto receptu zmeníte názor. Vyhnúť sa môžete salmonele, pretože do tohto receptu nejdú surové vajíčka. Táto tatarka sa hodí k hranolkám, mäsu, ale aj do sendvičov. 

Budeme potrebovať:

2 uvarené vajíčka

2 dcl mlieka

2-3 kyslé uhorky

1 cibuľu

1 čl horčice

1 čl octu

štipku soli, cukru a mletého korenia na dochutenie

olej (podľa toho, akú hustú tatarku chceme)

Postup:

Najskôr si uvaríme vajíčka natvrdo. Uhorku a cibuľu pokrájame na drobno. Všetky suroviny okrem oleja dáme do mixéra a rozmixujeme na kašu. Dochucujeme až na záver. Počas mixovania pridávame postupne po troške olej. Množstvo zvolíme podľa toho, akú hustú tatársku omáčku chceme. Dobrú chuť.

(Lucia M.)

Náš tip:

  • Ak v recept vynecháte cibuľu a uhorku, vznikne vám klasická majonéza.

Chutil ti tento recept?

komentárov

x