Tatársku omáčku poznáme asi všetci. Jedinečná chuť a hodí sa k hlavným jedlám, k opekaným zemiakom, hranolčekom, jednoducho takmer ku všetkému. Ak si ju chcete vyskúšať pripraviť doma, budete potrebovať len základné ingrediencie. Príprava je rýchla, nezaberie vám viac ako niekoľko minút. Zmiešané suroviny môžete v podobe omáčky hneď servírovať a dokonca vám vydrží aj v chladničke. Poďme sa pozrieť na super domáci tip ako ju pripraviť.
2 PL kapary
1/4 cibule (najlepšia je červená)
1 malá uhorka alebo aj 2 zavárané
1 PL nakrájanej pažitky
1 PL vňatky
200 ml majonézy
2 ČL citrónovej šťavy
soľ a čerstvo pomleté korenie na dochutenie
Najskôr si nakrájame kapary, cibuľu a uhorky na čo najjemnejšie. Do misky dáme všetky prísady a zmiešame. Citrónovú šťavu, soľ a korenie pridávame až na koniec. Ak chcete nahradiť kapary, najlepšie vám poslúžia marinované hríby. Dobrú chuť.
Lucia M.