Syrová omáčka

(5 / 5)

Syrová omáčka je univerzálna a podávať ju môžete s cestovinami, mäsom aj zeleninou. Hodí sa k hranolkám, ryži aj zemiakom. Syrová omáčka je veľmi obľúbená a vyhľadávaná aj medzi receptami. Prinášame vám skvelý a jednoduchý tip, ako ju pripraviť.

Budeme potrebovať:

200 g taveného syra

olivový olej

200 ml smotany

3 polievkové lyžice píniových orieškov

50 g tvrdého syra

soľ a korenie podľa chuti

Postup:

Najprv si nastrúhame tvrdý syr a následne ho pridáme do panvice k smotane a tavenému syru , ktoré sme rozmiešali. Pridáme trošku olivového oleja. Varíme na malom ohni, pokiaľ omáčka nezačne vrieť. Potom do nej pridáme korenie, soľ a píniové oriešky, všetko dobre zamiešame a varíme ešte asi 3 minúty. Omáčku podávame teplú. Táto omáčka dodá chuť akémukoľvek jedlu. Pridajte ju k pečenému alebo grilovanému mäsu, rybám, zalejte nimi zeleninový šalát alebo dochuťte cestoviny. Výber je len na vás. Dobrú chuť.

zdroj titulnej fotky: pxhere.com, Lucia

Chutil ti tento recept?

komentárov

x