Syrová omáčka je univerzálna a podávať ju môžete s cestovinami, mäsom aj zeleninou. Hodí sa k hranolkám, ryži aj zemiakom. Syrová omáčka je veľmi obľúbená a vyhľadávaná aj medzi receptami. Prinášame vám skvelý a jednoduchý tip, ako ju pripraviť.
200 g taveného syra
olivový olej
200 ml smotany
3 polievkové lyžice píniových orieškov
50 g tvrdého syra
soľ a korenie podľa chuti
Najprv si nastrúhame tvrdý syr a následne ho pridáme do panvice k smotane a tavenému syru , ktoré sme rozmiešali. Pridáme trošku olivového oleja. Varíme na malom ohni, pokiaľ omáčka nezačne vrieť. Potom do nej pridáme korenie, soľ a píniové oriešky, všetko dobre zamiešame a varíme ešte asi 3 minúty. Omáčku podávame teplú. Táto omáčka dodá chuť akémukoľvek jedlu. Pridajte ju k pečenému alebo grilovanému mäsu, rybám, zalejte nimi zeleninový šalát alebo dochuťte cestoviny. Výber je len na vás. Dobrú chuť.
zdroj titulnej fotky: pxhere.com, Lucia