Aj keď niektorí ľudia polievky príliš neobľubujú, druhí ľudia si zase nevedia predstaviť obed bez nich. Ak však hľadáte rýchlu polievku na obed alebo večeru a nemáte doma príliš veľa surovín, toto vás môže zachrániť.
Na milánsku polievku budeme potrebovať
Milánsku polievku si pripravíme nasledovne
- Upražíme si hladkú múku a miešame. Následne zalejeme vodou. Keď voda zovrie, pridáme paradajkový pretlak, soľ, cukor a môžeme aj vegetu. Necháme variť.
- Pripravíme si halušky do polievky. Do vajíčka pridáme soľ a hrubú múku tak, aby nebolo cesto príliš tuhé. Halušky potom môžeme hádzať rovno do polievky. Po chvíli varenia postupne pridávame smotanu. Za stáleho miešania privedieme do varu a necháme pod pokrievkou variť asi päť minút.