Nič nie je lepšie ako nedeľná slepačia polievka. Domáce slíže alebo rezance či mrvenička a chuť domova! My pre vás však máme tip, ako túto tradičnú špecialitu ešte o čosi vylepšiť. Ingrediencia, ktorú pridáte do polievky zmení jej chuť a už ju inak nebudete chcieť pripravovať.
1,5-2l zeleninového alebo mäsového vývaru
1 cibuľu
cesnak podľa chuti
soľ na chuť
1 vajíčko
100 g taveného syra
3-4 ks zemiakov
1 mrkva
kôpor
čierne korenie
80-100 g múky
slnečnicový olej
Nakrájajte si cibuľu a mkrvu na menšie kusy. Následne ich zľahka osmažte na panvici. Zalejte vývarom a pridajte zemiaky, soľ a korenie. Samostatne si vyšľahajte vajíčko. K vajíčku pridajte soľ, múku, poriadne rozmiešajte a na záver pridajte syr. Vyvaľajte cesto, ktoré zrolujete a nakrájate malé slimáčiky. Slimáky pridajte do polievky 10 minút pred dokončením. Potom pridajte cesnak a povarte ďalších 5 minút. Hrniec zakryte a dajte dole z ohňa. Dobrú chuť!
zdroj titulnej fotky: instagram, Gabriela