Šošovicová kyslá polievka

Loading...
(0 / 5)

Ak ste milovníkom kyslých strukovinových polievok, potom je klasická šošovicová určite na vrchole vášho rebríčku. Každý ju samozrejme pripravuje inak a ľudia sa najviac dohadujú o tom, či do polievky pridať sladkú alebo kyslú smotanu. S akou ju pripravujete vy?

 

View this post on Instagram

 

A post shared by I N G R I D G R E G O R O V Á (@ingridgregorova) on

Budeme potrebovať:

  • údené mäso
  • celé čierne korenie
  • 3 bobkové listy
  • 1 menšiu cibuľu
  • šošovica
  • 4 zemiaky
  • údená klobása
  • šľahačková smotana
  • trošku múky
  • soľ
  • ocot

Postup:

  • Do hrnca si dáme studenú vodu a pridáme údené mäso. Stačiť nám bude aj menší kúsok. Spolu s údeným varíme aj bobkové listy a celé korenie. Cibuľu tiež vyvaríme v celku.
  • Keď je mäso po asi hodinke a pol uvarené, vyberieme ho, necháme vychladnúť a pokrájame. Do horúcej vody dáme premytú šošovicu, nakrájané zemiaky a dosolíme.
  • Keď je šošovica uvarená do polomäkka, pridávame nakrájanú klobásku alebo párku. Keď je polievka uvarená, vlejeme do nej ešte zátrepku zo smotany a múky. Dochutíme, necháme zovrieť a podávame. Dobrú chuť.

Lucia M.

Chutil ti tento recept?

komentárov

x