Hustá fazuľová polievka

Loading...
(3 / 5)

V takejto zime dobrá polievka zahreje! Hustú fazuľovú si môžete dať na obed a už nebudete potrebovať ani druhý chod, pretože sa najete dosýta. Ako ju pripravujete vy? 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by varim.doma (@varim.doma) on

Na hustú fazuľovú polievku budeme potrebovať:

  • 250 g fazule
  • 200 g údeného rebra
  • 1 klobása
  • 100 g slaniny
  • 2 mrkvy
  • 1 petržlen
  • 1 cibuľa
  • 1/5 zeleru
  • 3 zemiaky
  • 3 PL polohrubej múky
  • bravčová masť
  • 3 bobkové listy
  • soľ
  • 1 čl čierneho mletého korenia
  • 3 čl. mletej papriky
  • 2 čl majoránky
  • petržlenová vňať
  • 3 strúčiky cesnaku

Postup:

  • Fazuľu necháme asi 24 h napučať vo vode. Pred varením ju prepláchneme a dáme do väčšieho hrnca aj s údeným rebrom, klobásou a slaninou. Pridáme cibuľu, celú, neolúpanú, 3 bobkové listy. Zalejeme asi 1 litrom vody. Zatiaľ nesolíme a varíme asi 45 minút.
  • Zatiaľ si očistíme zeleninu, umyjeme ju a nakrájame podľa svojej predstavy. Ja obľubujem menšie kúsky. Po 45 minútach varenia ju pridáme do hrnca. Ak treba, dolejeme vodu (ja som nedolievala, varila som v kuchte). Varíme ďalších 20 minút.
  • Keď sa povarí, vyberieme údené mäso, klobásu, slaninu a cibuľu.
  • V malom hrnci pripravíme zápražku (masť+múka+mletá paprika+zaliať 2 dcl vody). Hotovú zápražku pridáme k polievke, dobre premiešame a varíme ďalších 15 minút. Pridáme aj roztlačený cesnak, petržlenovú vňať a majoránku, korenie a ak je potrebné soľ (rebrá aj klobása sú slané, takže so soľou podľa chuti, niekto nedá vôbec, niekto si dosolí).
  • Mäso z polievky nakrájame na kúsky a po dovarení vmiešame do polievky. Dobrú chuť.

Lucia M.

Komentovať

Chutil ti tento recept?

komentárov

x