Aj vy máte občas chuť na niečo, čo bežne nevaríte alebo čo si dávate len v reštaurácii či na dovolenke? Výbornou voľbou, ktorá vás zasýti, no zároveň je to niečo, čo asi nemáte každý deň, je krémové rizoto.
Na krémové rizoto budeme potrebovať
- 100 gramov ryže arborio (na jednu porciu)
- následne štyrikrát toľko vývaru
- 2 PL masla
- cuketa
- soľ
- korenie
- dva strúčiky cesnaku
- dva deci vína
- jedna smotana na varenie
- parmezán
Krémové rizoto si pripravíme nasledovne
- Cuketu si nastrúhame nahrubo.
- Maslo si roztopíme na panvici, pretlačíme dva strúčiky cesnaku, pridáme cuketu, soľ a korenie.
- Popražíme, pridáme víno a následne smotanu na varenie a za varechu vývaru.
- Potom prihodíme ryžu, miešame a pridávame vývar.
- Pomaly miešame, keď rizoto zhustne, pridáme vývar.
- Akonáhle bude ryža uvarená a budeme mať pocit, že je to dosť krémové, môžeme vypnúť a navrch postrúhať parmezán.