Krémové rizoto

Loading...
(0 / 5)

Aj vy máte občas chuť na niečo, čo bežne nevaríte alebo čo si dávate len v reštaurácii či na dovolenke? Výbornou voľbou, ktorá vás zasýti, no zároveň je to niečo, čo asi nemáte každý deň, je krémové rizoto.

Na krémové rizoto budeme potrebovať

  • 100 gramov ryže arborio (na jednu porciu)
  • následne štyrikrát toľko vývaru
  • 2 PL masla
  • cuketa
  • soľ
  • korenie
  • dva strúčiky cesnaku
  • dva deci vína
  • jedna smotana na varenie
  • parmezán

Krémové rizoto si pripravíme nasledovne

  • Cuketu si nastrúhame nahrubo.
  • Maslo si roztopíme na panvici, pretlačíme dva strúčiky cesnaku, pridáme cuketu, soľ a korenie.
  • Popražíme, pridáme víno a následne smotanu na varenie a za varechu vývaru.
  • Potom prihodíme ryžu, miešame a pridávame vývar.
  • Pomaly miešame, keď rizoto zhustne, pridáme vývar.
  • Akonáhle bude ryža uvarená a budeme mať pocit, že je to dosť krémové, môžeme vypnúť a navrch postrúhať parmezán.

Chutil ti tento recept?

komentárov

x