Pečená zelenina na plechu

Loading...
(2.8 / 5)

Ak máte radi pečenú zeleninu, toto je ideálny spôsob, ako ju pripraviť. Stačí si vybrať obľúbené druhy a správne namixovať pomer byliniek a korenín. Kto má rád, nech pridá aj trochu čili. Podávať ju môžete k mäsu, prípadne k hummusu. Ideálne na ľahší obed alebo večeru.

Na pečenú zeleninu na plechu budeme potrebovať:

  • mrkvu
  • cesnak
  • cviklu
  • hokkaido tekvicu
  • cibuľu
  • zemiaky
  • citrónovú šťavu
  • soľ a korenie
  • sušené bylinky
  • olivový olej
  • dobrovoľné: štipka muškátového orieška, mletý zázvor alebo iné „teplé“ koreniny

Postup:

  • Zeleninu si očistíme, umyjeme a nakrájame na približne rovnaké kusy, aby sa nám upiekla rovnomerne. Rúru si predhrejeme na 200 stupňov a pripravíme si väčší plech a papier na pečenie. Nakrájanú zeleninu pridáme do misky, zalejeme ju olivovým olejom, osolíme, okoreníme a pridáme všetky koreniny, ktoré sme si pripravili navyše.
  • Zeleninu dobre premiešame a rozložíme na papier na pečenie. Zeleninu pečieme približne 30 minút, záleží podľa rúry. Raz za čas ju môžete aj premiešať. Podávať ju môžeme samú, prípadne s pečeným mäsom ako prílohu. Dobrú chuť.

foto: Miluše H., (Lucia M.)

Chutil ti tento recept?

komentárov

x