Určite to poznáte aj vy. Ten skvelý pocit, keď si môžete nejakú potravinu, ktorú bežne kupujete v obchode, vyrobiť aj sami doma. Ja osobne vždy túto príležitosť využívam a nie je to inak ani pri tomto recepte. Domáce krémové mascarpone si pripravíte už z dvoch ingrediencií.
Mascarpone asi väčšina z nás využíva pri príprave dezertov. Je skvelé do krémov, ako našľahaná zmrzlina, osladené s medom ho môžete podávať len tak s ovocím, ale naplníte ním aj ravioly. Mascarpone si jednoducho miesto v našej kuchyni určite zaslúži.
Už sa mi párkrát stalo, že bol tento krémový syr (áno je to syr) vypredaný a nič na svete proste mascarpone nenahradí. Čo mi iné ostávalo ako zmeniť recept a kúpiť aspoň kyslú smotanu? Potom som ale natrafila na tento skvelý a jednoduchý recept.
Samotná príprava trvá približne 10 minút a mascarpone potom už len odpočíva v chladničke minimálne jednu noc. Na ďalší deň ho už môžete použiť napríklad do palaciniek alebo na lievance. Ak varíte zdravo, radi a bez éčok a iných pridaných látok, tento recept je určený priamo pre vás.
(Lucia M.), food52.com