Medová mrkva

Loading...
(4 / 5)

Akú prílohu najčastejšie volíte k hlavnému jedlu? Zrejme to budú zemiaky alebo ryža, prípadne zeleninový šalát. Medová mrkva je ako príloha ideálna, no pokojne ju podávajte ako chuťovku navyše. Nemusí úplne nahradiť ryžu alebo opekané zemiaky. To tejto chuti sa absolútne zamilujete. Med a citrón sú odjakživa dobrými priateľmi a keď ešte pridáte trochu čilli, budete musieť pripraviť aj tri plechy.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Marianella C. (@marianellacooks) on

Na medovú mrkvu budeme potrebovať:

  • 10 ks mrkvy
  • 2 PL medu
  • 1 PL citrónovej šťavy
  • čili
  • soľ a korenie
  • trošku olivového oleja

Postup:

  • Rúru si predhrejeme na 180 stupňov. Mrkvu ošúpeme a môžeme ju nakrájať na tyčinky, prípadne len na polovice a piecť v celku. Pridáme med, citrónovú šťavu, olej, čili a dochutíme korením a soľou.
  • Premiešame a rozložíme na plech. Pečieme 40 minút, maximálne hodinu. Záleží na tom, či ju chcete chrumkavejšiu alebo úplne mäkkú. Občas počas pečenia premiešame, aby nám med z jednej strany neprihorel. Dobrú chuť.

TIP: Vynikajúco sa hodí napríklad aj k hummusu alebo do zeleninových šalátov.

Lucia M.

Komentovať

Chutil ti tento recept?

komentárov

x