Počas horúcich letných dní si radi doprajeme svieži šalát, no riskom býva lahodná majonéza. V teple sa rýchlo kazí a nejeden odvážlivec kvôli nej skončí na infekčnom oddelení, v tom lepšom prípade iba na záchode. Dôvodom sú vajcia, ktoré sú v nej hlavnou ingredienciou. Majonézu si však môžete pripraviť aj bez vajec. Nie je síce podľa originálnej receptúry, no v lete je tou najlepšou možnosťou a navyše mimoriadne chutnou!
200 ml slnečnicového oleja
2 PL citrónovej šťavy
1 PL horčice
¼ ČL cesnakového prášku, alebo menší pretlačený strúčik cesnaku
soľ podľa chuti
100 ml mlieka
Mlieko izbovej teploty nalejte do nádoby z mixéra, pridajte slnečnicový olej, horčicu, citrónovú šťavu a sušený cesnak a mixujte. Mixujte dovtedy, kým zmes nezačne hustnúť a nenadobudne konzistenciu redšej majonézy. S takouto majonézou si môžete užívať šaláty aj v tom najhorúcejšom počasí. Prajeme dobrú chuť!
zdroj: babskeveci.sk (Monika), sovkusom.ru