Pripraviť si domácu majonézu nie je žiadna veda a vedeli to už naše staré mamy. Nepotrebovali ani hamburgery, na ktoré by ju natierali. Ak ste to ešte nikdy neskúsili, možno je príležitosť práve dnes. Táto domáca majonéza je bez oleja, preto je o niečo zdravšia, než bežná.
1 žĺtok
1 bielok
1 ČL horčice
soľ a korenie podľa chuti
4-5 PL šľahačkovej smotany
Žĺtok a bielok s horčicou vyšľahajte pomocou elektrického šľahača na najvyššej rýchlosti. Keď je vajce vyšľahané, pridajte po lyžičkách smotanu a ďalej šľahajte na nižších obrátkach. Pridajte soľ a korenie a miešajte, až kým vám nevznikne hustá krémová hmota. Majonéza je hotová, teraz ju už len uskladnite v chladničke v uzatvárateľnej nádobe. Prajeme dobrú chuť!
zdroj titulnej fotky: pixabay(M)