Skúšali ste už niekedy recept na domácu tatársku omáčku? Ak dávate prednosť tej kupovanej, možno práve vďaka tomuto receptu zmeníte názor. Vyhnúť sa môžete salmonele, pretože do tohto receptu nejdú surové vajíčka. Táto tatarka sa hodí k hranolkám, mäsu, ale aj do sendvičov.
2 uvarené vajíčka
2 dcl mlieka
2-3 kyslé uhorky
1 cibuľu
1 čl horčice
1 čl octu
štipku soli, cukru a mletého korenia na dochutenie
olej (podľa toho, akú hustú tatarku chceme)
Najskôr si uvaríme vajíčka natvrdo. Uhorku a cibuľu pokrájame na drobno. Všetky suroviny okrem oleja dáme do mixéra a rozmixujeme na kašu. Dochucujeme až na záver. Počas mixovania pridávame postupne po troške olej. Množstvo zvolíme podľa toho, akú hustú tatársku omáčku chceme. Dobrú chuť.
(Lucia M.)
Ak v recept vynecháte cibuľu a uhorku, vznikne vám klasická majonéza.