Kurací vývar so syrovými slimáčikmi

Loading...
(5 / 5)

Nič nie je lepšie ako nedeľná slepačia polievka. Domáce slíže alebo rezance či mrvenička a chuť domova! My pre vás však máme tip, ako túto tradičnú špecialitu ešte o čosi vylepšiť. Ingrediencia, ktorú pridáte do polievky zmení jej chuť a už ju inak nebudete chcieť pripravovať.

Na vývar budeme potrebovať:

1,5-2l zeleninového alebo mäsového vývaru

1 cibuľu

cesnak podľa chuti

soľ na chuť

1 vajíčko

100 g taveného syra

3-4 ks zemiakov

1 mrkva

kôpor

čierne korenie

80-100 g múky

slnečnicový olej

Postup:

Nakrájajte si cibuľu a mkrvu na menšie kusy. Následne ich zľahka osmažte na panvici. Zalejte vývarom a pridajte zemiaky, soľ a korenie. Samostatne si vyšľahajte vajíčko. K vajíčku pridajte soľ, múku, poriadne rozmiešajte a na záver pridajte syr. Vyvaľajte cesto, ktoré zrolujete a nakrájate malé slimáčiky. Slimáky pridajte do polievky 10 minút pred dokončením. Potom pridajte cesnak a povarte ďalších 5 minút. Hrniec zakryte a dajte dole z ohňa. Dobrú chuť!

zdroj titulnej fotky: instagram, Gabriela

Chutil ti tento recept?

komentárov

x