Vyprážaná cuketa inak

(5 / 5)

Cukety obalené v cestíčku sú výbornou variantou, ak máte radi vyprážanú cuketu, ale chcete zmenu. Tento spôsob je oveľa rýchlejší a nenarobíte si pri ňom taký veľký neporiadok ako pri troj obale.

Budeme potrebovať:

2 stredne veľké cukety

2 dl slnečnicového oleja na vyprážanie

Cestíčko:

7 dkg hladkej múky

1 vajce

0,5 dl mlieka

1 lyžička prášku do pečiva

pol lyžičky soli

1 lyžica slnečnicového oleja

Postup

Cukety umyjeme a nakrájame na 4-6 približne rovnakých častí. V miske si vymiešame cestíčko do hladka, kým nám nezostanú žiadne hrudky. Následne obalíme kúsky cukety a dáme na zohriaty olej. Nezabudnite si cukety pravidelne otáčať, aby vám na jednej strane nezhoreli. Vedľa panvice si nachystáme tanierik s papierovým obrúskom, aby nasiakol prebytočný olej.

zdroj titulnej fotky: pixabay, (Katka)

Tips & variations

  • Cuketu môžeme podávať so zemiakovou kašou, hranolkami alebo so zeleninovým šalátom.

Chutil ti tento recept?

komentárov

x