Špenátovo-zemiakové halušky

Loading...
(0 / 5)

Aj vy patríte k milovníkom halušiek? Ak chcete vyskúšať nový a trošku zdravší recep, jednoznačne musíte vyskúšať špenátové halušky.

Na špenátové halušky budeme potrebovať

Na omáčku

  • 3 decilitre mlieka
  • niva syr
  • 20 dekagramov goudy
  • trochu masla

Špenátové halušky si pripravíme nasledovne

  • Zemiaky si nastrúhame nadrobno. Pridáme jedno vajíčko. Špenát si rozmixujeme v mieku, pridáme soľ a všetko zmiešame.
  • Následne sypeme polohrubú múku tak, aby nám vzniklo cesto, ktoré nebude príliš riedke, ale ani príliš tuhé.
  • Robíme klasicky halušky tak, ako sme zvyknutí, či už prostredníctvom „haluškovača“ alebo ich hádžeme z doštičky pomocou nožíka do vriacej vody.
  • Keď máme halušky hotové, pripravíme si syrovú omáčku. Zohrejeme si mlieko, nivu, nastrúhanú goudu a trošku masla na malom ohni a miešame, kým sa všetko nespojí. Potom si halušky omáčkou polejeme.

Chutil ti tento recept?

komentárov

x