Aj vy patríte k milovníkom halušiek? Ak chcete vyskúšať nový a trošku zdravší recep, jednoznačne musíte vyskúšať špenátové halušky.
Na špenátové halušky budeme potrebovať
Na omáčku
- 3 decilitre mlieka
- niva syr
- 20 dekagramov goudy
- trochu masla
Špenátové halušky si pripravíme nasledovne
- Zemiaky si nastrúhame nadrobno. Pridáme jedno vajíčko. Špenát si rozmixujeme v mieku, pridáme soľ a všetko zmiešame.
- Následne sypeme polohrubú múku tak, aby nám vzniklo cesto, ktoré nebude príliš riedke, ale ani príliš tuhé.
- Robíme klasicky halušky tak, ako sme zvyknutí, či už prostredníctvom „haluškovača“ alebo ich hádžeme z doštičky pomocou nožíka do vriacej vody.
- Keď máme halušky hotové, pripravíme si syrovú omáčku. Zohrejeme si mlieko, nivu, nastrúhanú goudu a trošku masla na malom ohni a miešame, kým sa všetko nespojí. Potom si halušky omáčkou polejeme.