Milujete pór? Potom vás tento recept zaručene poteší. Ide o veľmi lahodnú polievočku, ktorú si pripravíte do polhodiny a bude vám chutiť ako žiadna iná. A prečo? Pretože je v nej pridaný aj medvedí cesnak. Spojenie týchto dvoch nezameniteľných chutí vám na jazyku vyčaruje hotové kulinársky zážitok.
1 väčšiu cibuľu
1 pór
3 strúčiky cesnaku
1 kytičku medvedieho cesnaku (najlepšie aj s kvietkami na dozdobenie)
5 stoniek petržlenovej vňate
3-4 zemiaky
100ml smotany na varenie
100ml suchého bieleho vína
1 PL masla
150g tvrdého syra
soľ a korenie podľa chuti
Zemiaky očistíme, pokrájame na kocky a dáme variť do polomäkka. Potom k nim pridáme nakrájanú cibuľu, cesnak, medvedí cesnak a pór. Všetko nakrájame na kocky, alebo na menšie kúsky. Všetko spolu necháme povariť do mäkka a potom pomixujeme ponorným mixérom. Zalejeme šľahačkovou smotanou a bielym vínom. Dochutíme a podávame s tvrdým syrom nakrájaným na kocky. Prajeme dobrú chuť!
zdroj: babskeveci.sk (Monika), nosalty.hu