Považujete sa za ozajstných gurmánov? Potom tu pre vás máme ozajstnú špecialitu. Šéfkuchár Richard Noskovič z kuchyne Residence Hotel & Club**** na Donovaloch si pre nás pripravil po originálnom recepte na srnčí chrbát, recept na polievku z donovalských hríbov s hľuzovkovými knedličkami.
Skvelá kuchyňa, štýlová reštaurácia a nádherný výhľad na okolité hory sa spoja do jedinečného kulinárskeho zážitku, ktorý môžete zažiť v Residence Hotel & Club Donovaly.
Hríby si namočíme do studenej vody a necháme napučať. Po asi 15 minútach ich scedíme a odložíme bokom.
V hrnci si rozpustíme hľuzovkové maslo a orestujeme na ňom do zlatista cibuľku a cesnak. Do základu pridáme napučané a osušené hríby, ktoré sprudka zarestujeme cca 5 minút.
Hríbový základ zalejeme zeleninovým vývarom a dochutíme soľou a čiernym mletým korením. Celú polievku varíme asi 20 minút.
Po dokončení vložíme do polievky hľuzovkové knedličky a môžeme podávať.
Hľuzovkové knedličky
Ingrediencie (5 porcií):
hľuzovkové maslo 100 gramov,
hladká (preosiata) múka – 200 gramov
¼ litra vody
4 vajcia
pažítka 30 gramov
Postup:
V hrnci privedieme do varu hľuzovkové maslo, štipku soli a vodu.
Potom dostatočne veľký hrniec odstavíme z ohňa a naraz doň vsypeme múku. Budeme miešať dovtedy, až kým sa cesto nelepí na nádobu.
Do misky prenesieme cesto, do ktorého pridáme štyri vajíčka. Premiešame mixérom. Potom čo zamiešame prvé vajcia, necháme cesto niekoľko minút vychladnúť.
Ako budeme pridávať posledné vajce primiešame ho aj spolu s práškom do pečiva, ktorý máme na hrote noža. Cesto, ktoré nám vzniklo je hladké, lesklé a zlatožlté.
Do cesta pridáme na jemno nakrájanú pažítku a premiešame.
Z pripraveného cesta potom za pomoci lyžíc vytvarujeme malé knedličky ktoré hádžeme do osolenej vriacej vody. Varíme cca 5 minút.
Knedličky schladíme v studenej vode a vkladáme rovno do hríbovej polievky. Dobrú chuť.
Aj tento recept môžete prísť ochutnať a zažiť tak naozajstné gastronomické nebo. Stačí, ak navštívite Residence Hotel & Club**** na Donovaloch, kde v reštaurácii nájdete okrem bežného menu aj zdravé Ayur Ganesh menu pripravované z čerstvých a bio surovín. Garantujeme vám, že si domov odnesiete skvelý zážitok.
Článok vznikol v spolupráci s Residence Hotel & Club Donovaly