Mätový sirup

Loading...
(3.5 / 5)

Mätový sirup je ozajstná dobrota. Okrem toho, že si ho v lete môžete naliať do plného džbánu s vodou, citrónom a ľadom, v zime rovnako zapasuje do čaju. Jemná mätová chuť je osviežujúca a na toto obdobie ideálna. Vedeli ste, že mäta organizmus prirodzene ochladzuje? 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by @domek_na_kopci on

Na mätový sirup budeme potrebovať:

  • 5 l vody
  • 4 hrste čerstvej mäty
  • 4 ks citrónu
  • asi 5 cm nastrúhaného zázvoru
  • 2 kg cukru
  • kyselina citrónová podľa chuti

Postup:

  • Vodu si v hrnci prevaríme a necháme ju vychladnúť. Do vody následne vhodíme asi 4 hrste mäty, vyžmýkame tri citróny a jeden citrón si nakrájame na tenké kolieska. Pridáme aj nastrúhaný zázvor.
  • Takto necháme tekutinu postáť 48 hodín. Po dvoch dňoch všetko precedíme cez utierku a dáme variť spolu s cukrom. Kyselinu citrónovú pridávame podľa chuti. Privedieme k varu a miešame. Sirup nesmie vrieť, preto varíme len na slabom ohni. Horúci sirup nalejeme do fliaš a uzavrieme. Skladujeme v chladničke. Dobrú chuť.
Komentovať

Chutil ti tento recept?

komentárov

x