Domáci vianočný punč

(1 / 5)

Vianoce sa blížia, trhy sú v plnom prúde a k tejto atmosfére neodmysliteľne patrí aj tradičný vianočný punč. Ceny na slovenských námestiach sú poriadne vysoké, najlacnejší punč stojí 1,50, no vo väčších mestách pokojne aj 2,50 za dva deci. Ak si ho chcete pripraviť doma, máme skvelý recept. Varíme ho aj na Vianoce.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Veroňika Mydlovie ✂️ (@mydlovie) on

Na Domáci vianočný punč budeme potrebovať:

  • 1 fľaška červeného vína (podľa chuti, my dávame ríbezľové)
  • 300 ml čierneho čaju
  • 300 ml rumu
  • citrónová šťava
  • ovocie
  • med
  • škorica
  • badián
  • muškátový oriešok

Postup:

  • Najskôr si v hrnci uvaríme čaj. Luhujeme ho len asi 2-3 minúty. Prilejeme víno, rum a citrónovú šťavu. Punč varíme na miernom ohni, aby nám nevrel. Pridáme nakrájané ovocie, pokojne aj granátové jablko, lesné plody a samozrejme tradičný pomaranč, jablká, hrozienka..čokoľvek, na čo máte chuť. Dochutíme koreninami a medom. Podávame s ovocím. Nazdravie.

Lucia M.

Chutil ti tento recept?

komentárov

x