Sirup z nádchovníka na imunitu

Loading...
(3.3 / 5)

Jeseň prišla v plnom prúde a s ňou aj rôzne choroby, ktoré sa s ňou spájajú. Je výborné, keď chorobám dokážete predísť a výborný je aj sirup z nádchovníka, ktorý je perfektný na imunitu. Pripravíte si ho jednoducho aj doma.

Na sirup z nádchovníka budeme potrebovať

Sirup z nádchovníka si pripravíme nasledovne

  • Pomaranč a citrón si poriadne umyjeme a nakrájame spolu s kôrou na plátky. Očistíme si aj listy nádchovníka, ale neumývame ho.
  • Pridáme ho hrnca spolu s citrónom a pomarančom a všetko zalejeme horúcou vodou. Všetko musí byť úplne ponorené.
  • Prikryjeme pokrievkou a necháme najmenej jeden deň v izbovej teplote.
  • Na druhý deň precedíme do hrnca a varíme. Potom znížime teplotu a pridáme cukor.
  • Občas premiešame na miernom ohni, a potom výluh redukujeme, kým nehustne.
  • Potom teplý sirup lejeme do užších pohárov alebo nádob, ktoré uzatvorené otočíme hore dnom. Skladujeme na tmavom a chladnom mieste.

Chutil ti tento recept?

komentárov

x