Jahodový sirup

Loading...
(2 / 5)

Fantastický a chutný jahodový sirup si môžete pripraviť aj doma. Potrebovať na to budete len pár surovín. Nezabudnite, vynikajúci je aj malinový alebo čučoriedkový či černicový.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by veronikahruba (@veronikahruba21) on

Na jahodový sirup budeme potrebovať:

  • 3 kg jahôd
  • 5 dcl vody
  • 1,5 kg cukru
  • kyselina citrónová podľa chuti

Postup:

  • Jahody si očistíme, umyjeme a nakrájame na malé kúsky. Dáme ich do misy a zasypeme cukrom. Takto ich necháme postáť do ďalšieho dňa. Následne ich prepasírujeme a prelejeme ešte cez gázu alebo bavlnenú utierku. Tekutinu dáme do hrnca aj s vodou a kyselinou citrónovou a prehrejeme. Nemusí vrieť, stačí, keď bude sirup horúci. Potom už len naplníme fľaše a uložíme zem pod deku
  • Z prepasírovanej zmesi môžete urobiť napríklad sorbet. Stačí ju ešte rozmixovať, prípadne spojiť s cukrom a smotanou na šľahanie a urobiť si domácu zmrzlinu. Kto chce, k jahodám môže deň vopred pridať aj čerstvú a voňavú mätu.

Lucia M.

Komentovať

Chutil ti tento recept?

komentárov

x