Ľadová káva 3-krát inak

Loading...
(0 / 5)

S príchodom leta sa mení aj naša chuť na kávu. Oveľa radšej si vychutnáme tento povzbudzujúci nápoj v studenej verzii. V kaviarni pokojne aj so zmrzlinou a bohatou porciou šľahačky. Ako si pripraviť skvelú ľadovú kávu aj doma? Prinášame skvelé tipy.

Ľadová káva Dalgona

 

View this post on Instagram

 

A post shared by chocobella15 (@lovecompare) on

Na ľadovú kávu Dalgona budeme potrebovať:

  • 2 ČL instantnej kávy
  • 2 ČL cukru
  • 2 PL vriacej vody
  • mlieko (rastlinné alebo klasické vysokopercentné)
  • ľad
  • sirup (podľa chutí, ale nemusí byť)
  • šľahačka (nemusí byť)

Postup:

  • Do misky si nasypeme kávu a cukor. Pridáme práve zovretú vodu. Mixérom vyšľaháme do hustej kávovej šľahačky. Mlieko si dáme zohriať, ak chceme napr. frappé.
  • Ak chceme ľadovú kávu, môžeme do pohára s ľadom naliať len studené. Kto má rád sladkú kávu, môže mlieko ochutiť napr. karamelovým alebo čokoládovým sirupom.
  • Na vrch navrstvíme kávovú šľahačku, ozdobíme klasickou šľahačkou a poprášime kakaom, škoricou alebo opäť ozdobíme sirupom. Pridáme slamku a trochu premiešame. Podávame vychladené, ideálne vo veľkom sklenenom pohári.

Karamelové latté macchiato

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Moira Coffee (@moiracoffee) on

Na karamelové latté macchiato budeme potrebovať:

  • kocky ľadu
  • uvarené espresso
  • mlieko (môže byť aj barista rastlinné)
  • karamelový topping alebo karamelové Salko

Postup:

  • Do skleneného pohára si dáme najskôr kocky ľadu. Tie zalejeme najskôr karamelovým toppingom alebo Salkom, no pridáme len jednu lyžicu, potom aj pripraveným esspresom, no lejeme veľmi opatrne.
  • Kávu si môžete uvariť v stroji, prípadne si pripravte nescu. Mlieko si zohrejeme a vyšľaháme pomocou french pressu. Nalejeme a získame krásnu krémovú konzistenciu. Na vrch môžete navrstviť penu a celú kávu posypať kakaom.

Domáca ľadová káva s čokoládovou zmrzlinou

Domáca ľadová káva s čokoládovou zmrzlinou
Domáca ľadová káva s čokoládovou zmrzlinou
Prejsť na recept

 

Komentovať

Chutil ti tento recept?

komentárov

x