Neviete, čo so zásobou uhoriek v chladničke? Tak vyskúšajte uhorkovú polievku. V stredomorskej kuchyni je pomerne bežná a chutí naozaj vynikajúco. Osvieži, zasýti a pochutíte si na nej ako na ničom. Navyše je studená, takže je aj ideálnym pokrmom počas dní, kedy sa naozaj nikomu nechce stáť pri horúcich sporákoch.
7 uhoriek
500 g kyslej smotany
3 PL citrónovej šťavy
1 strúčik cesnaku
1 viazaničku petržlenovej vňate
trochu kôpru
½ červenej cibule
3 PL olivového oleja
soľ a korenie podľa chuti
štipka koriandra
Uhorky ošúpte a nakrájajte na menšie kocky. Cibuľu nakrájajte na menšie kocky alebo pásiky, pridajte pretlačený cesnak, nadrobno nasekaný kôpor a petržlenovú vňať. Prilejte k zmesi citrónovú šťavu, koriander, olivový olej, korenie a soľ a na záver prilejte kyslú smotanu. Všetko spolu dajte do mixéra a ak sa vám zdá polievka hustá, prilejte trochu čistej vody. Odložte ju do chladničky zachladiť na 2 hodinky a potom podávajte. Posypte čerstvou cibuľkou alebo navrch dajte lyžicu kyslej smotany a vychutnajte si leto plnými dúškami. Prajeme dobrú chuť!
zdroj: babskeveci.sk (M), sovkusom.ru