Jablkový mušt

(3 / 5)

Máte radi na jeseň niečo svieže? Spravte si domáci jablkový mušt! Jabĺk je v toto období všade neúrekom, tak prečo ich nezužitkovať aj takýmto spôsobom? Chutný, voňavý a zdravý nápoj máte  hotový raz-dva, pretože nie je potrebné jablká ani len čistiť.

Čo budete potrebovať:

1,5-2 kg šťavnatých jabĺk

150-200g cukru

1 PL hrozienok

Postup:

Jablká si umyjeme a nakrájame na tenké plátky. Odstránime jadro. Nakrájané plátky umiestnime do približne 3-litrovej nádoby tak, aby siahali takmer po vrch, posypeme ich hrozienkami a nakoniec pridáme cukor. Vrch zaizolujeme napríklad potravinou fóliou a odložíme približne na týždeň na tmavé miesto. Po ubehnutom čase fóliu odstránime a nahradíme ju gázou a nádobu umiestnime do chladničky na ďalších 4-5 dní. Po tomto čase by mušt mal byť hotový. Ak chcete, aby bol mušt viac sýtený a silnejší, pridajte ešte trochu cukru. Na zdravie!

(Michaela)

Chutil ti tento recept?

komentárov

x