Máte radi na jeseň niečo svieže? Spravte si domáci jablkový mušt! Jabĺk je v toto období všade neúrekom, tak prečo ich nezužitkovať aj takýmto spôsobom? Chutný, voňavý a zdravý nápoj máte hotový raz-dva, pretože nie je potrebné jablká ani len čistiť.
1,5-2 kg šťavnatých jabĺk
150-200g cukru
1 PL hrozienok
Jablká si umyjeme a nakrájame na tenké plátky. Odstránime jadro. Nakrájané plátky umiestnime do približne 3-litrovej nádoby tak, aby siahali takmer po vrch, posypeme ich hrozienkami a nakoniec pridáme cukor. Vrch zaizolujeme napríklad potravinou fóliou a odložíme približne na týždeň na tmavé miesto. Po ubehnutom čase fóliu odstránime a nahradíme ju gázou a nádobu umiestnime do chladničky na ďalších 4-5 dní. Po tomto čase by mušt mal byť hotový. Ak chcete, aby bol mušt viac sýtený a silnejší, pridajte ešte trochu cukru. Na zdravie!
(Michaela)