Fantastická jarná krémová polievka z medvedieho cesnaku

Loading...
(3.3 / 5)

Ostrá zelená farba medvedieho cesnaku nám prezrádza, že konečne prišla jar. Ako ho tak držíme  v rukách, tešíme sa, aké dobroty si z neho doma pripravíme. Po novom sa medvedí cesnak začal objavovať v malých kytičkách už aj na pultoch obchodných reťazcov. Nezabúdajme však, že najlepší je ten, ktorý si sami nazbierame.

Na túto fantastickú jarnú polievku budete potrebovať len niekoľko základných ingrediencií a medvedí cesnak. Jej chuť vám však na tvári vyčarí nefalšovaný jarný úsmev.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Vero 🇳 🇮 🇰 🇦 Szucsová (@nikssss93) on

Na krémovú polievku z medvedieho cesnaku budeme potrebovať:

  • 150 g medvedieho cesnaku
  • 500 g zemiakov
  • 1 stredne veľká cibuľa
  • 60 g masla
  • 1 l vody
  • 50 ml smotany na varenie
  • čierne korenie a soľ podľa chuti

Polievku z medvedieho cesnaku si pripravíme nasledovne:

  • Cibuľu nakrájajte na drobno a dajte smažiť do hrnca na roztopené maslo. Pridajte menšie kocky nakrájaných zemiakov a nasekaného medvedieho cesnaku. Zalejte vodou. Varte pokým nebudú zemiaky celkom mäkké, pokojne ich môžete aj rozvariť.
  • Keď sú zemiaky rozvarené, polievku rozmixujte na krém. Vráťte na oheň a dochuťte soľou a korením. Na záver pridajte smotanu na varenie a nechajte ešte raz prevrieť. Prajeme dobrú chuť!

Monika

Chutil ti tento recept?

komentárov

x