Zabudnite na kupovanú tatársku omáčku so zbytočnými dodatkami konzervačných látok a modifikovaného škrobu . Pripravte si takúto omáčku radšej doma, vďaka čomu budete mať presný prehľad o surovinách, ktoré obsahuje. Garantujeme vám, že lahodnejšiu a jemnejšiu tatársku omáčku ste ešte nejedli.
Tento recept na poctivú domácu omáčku si určite zamilujete. Hodí sa k množstvu pokrmov, ktoré chuťovo skvele dopĺňa. Pridajte ju k hydine, rybám, do zeleninových alebo cestovinových šalátov, či k zemiakom. Možností je veľa, no hneď po prvom ochutnaní sa stane nevyhnutnou súčasťou vašej kuchyne. Jej ľahká konzistencia a spojenie kyslých uhoriek s voňavými bylinkami je to pravé nebíčko v papuľke.
2 varené vajcia
2 surové žĺtky
50 gramov nakladaných kyslých uhoriek
120 gramov kyslej smotany
1 čajová lyžička olivového oleja
1 polievková lyžica dijonskej horčice
1 čajová lyžička citrónovej šťavy
1 polievková lyžica na jemno nasekanej zelenej cibuľky
mleté čierne korenie podľa chuti
soľ podľa chuti
1 čajová lyžička kôpru
Ako prvé si uvaríme 2 vajíčka na tvrdo. Po vychladnutí vajíčka očistíme a oddelíme žĺtky od bielkov. Bielka nastrúhame, aby sme dosiahli malé jemné kúsky. Kôpor a zelenú cibuľku nakrájame čo najjemnejšie. Rovnako nakrájame aj kyslé uhorky. Uvarené žĺtky si dáme do misy a pridáme k nim 2 surové žĺtky. Ďalej dodáme lyžicu dijonskej horčice a všetko dobre vymiešame, najlepšie za pomoci ručného šľahača na nízkych otáčkach.
K žĺtkom s horčicou za stáleho miešania pridávame olivový olej. Následne pridávame nakrájanú zelenú cibuľku, kôpor, nastrúhané bielky a kyslé uhorky.
Za stáleho miešania následne pridáme kyslú smotanu. Potom k zmesi pridáme citrónovú šťavu, soľ a čierne korenie podľa chuti. Ak máte radšej kyslejšiu chuť, môžete pridať viac citrónovej šťavy. Takto pripravenú omáčku skladujeme v chladničke.
Hotovo! Skvelá domáca tatárska omáčka je pripravená a vy ju môžete podávať. Skúste ju prichystať pre najbližšiu návštevu a garantujeme vám, že budete mať úspech.
zdroj: babskeveci.sk (Jana L), sovkusom.ru