Explóziu chutí zažijete, keď si pripravíte túto fantastickú cesnačku zloženú z medvedieho cesnaku a obyčajného cesnaku. Ak aj vy milujete všetko cesnakové, teplé a krémové, neváhajte a začnite chystať hrnce. Táto polievka je extrémne zdravá a pokojne môžeme povedať, že okrem toho, že je chutná je aj perfektným liekom v jarných chorobách, jarných únavách, či jarnom prechladnutí. Postaví vás na nohy lepšie než zeleninový vývar.
500 gramov medvedieho cesnaku
3 mladé cibuľky
3 strúčiky cesnaku
2 stredne veľké zemiaky
1 zeleninový bujón
200ml smotany na šľahanie
1 PL múky
5 gramov masla
soľ a korenie podľa chuti
Medvedí cesnak opláchnite pod studenou vodou a nakrájajte nadrobno. To isté urobte aj s mladou cibuľkou a všetko hoďte do hrnca na rozohriate maslo. Nechajte trochu podusiť, aby sa uvoľnili chute a potom pridajte nadrobno nakrájané zemiaky, pretlačte cesnak, bujón a pridajte asi liter vody. Varte až pokým zemiaky nebudú rozvarené. Ak už máte zemiaky mäkké, pridajte šľahačkovú smotanu a nechajte polievku opäť prevrieť. Potom pomixujte ponorným mixérom do hladka. Polievku osoľte a okoreňte a ak je potrebné zahustite múkou a vodou. Ak je naopak príliš hustá, pridajte trochu vody a nechajte prevrieť. Polievočka je hotová, prajeme dobrú chuť!
(Monika)