Cuketa je potravina, ktorá sa nám akosi všetkým už spája s letom. Napriek tomu nikdy nezaškodí mať ju doma na rýchly obed či večeru. Napríklad aj vo forme placiek.
Na cuketovo-zemiakové placky budeme potrebovať
Cuketovo-zemiakové placky si pripravíme nasledovne
- Cuketu si umyjeme a nastrúhame nadrobno. Ak je staršia, vyberieme jadierka, šúpať nemusíme. Keď si ju nastrúhame, posolíme ju a necháme odstáť, aby pustila vodu.
- Očistíme si a nastrúhame zemiaky. Potom ešte postláčame cuketu, aby pustila čo najviac vody. Zmiešame spolu a pridáme soľ, majoránku a korenie.
- Pretlačíme si cesnak a rozbijeme dve vajíčka. Poriadne premiešame a postupne pridávame múku. Cesto by nemalo byť príliš riedke ani príliš tuhé.
- Vyprážame na oleji do zlata.