Aj keď je vonku teplo, mali by ste si dávať pozor na pravidelnú konzumáciu polievok. Napríklad počas leta je ideálna tekvicová, ktorá vás zasýti. Vyskúšajte ju napríklad podľa tohto receptu.
- 1 tekvicu
- 3 PL oleja
- 2 PL múky
- vodu
- kocku bujónu
- 1 deciliter kyslej smotany
- pol deci mlieka
- petržlenová vňať
- 2 strúčiky cesnaku
- mleté čierne korenie
- soľ
- 1 paradajku
Tekvicovú polievku si pripravíme nasledovne
- Tekvicu si najprv očistíme, vydlabeme a pokrájame si na menšie kocky.
- Potom si spravíme z múky a oleja zápražku, podlejeme vodou a vymiešame, aby bola hladká.
- Následne dáme tekvicu, kocku bujónu a varíme.
- Spoločne si vymiešame smotanu, mlieko a nasekáme tam petržlenovú vňať. Pretlačíme si tam cesnak a dáme trochu čierneho korenia podľa chuti.
- Vlejeme do polievky a varíme.
- Potom si nakrájame na malé kúsky paradajku a necháme v polievke variť asi desať minút, aby nebola rozvarená.